Залагам на дебитомер.Моя когато беше тръгнал да си заминава ,реших даго почистя.Няма да изпадам в подробности но метода беше изпитан.И имах точно този проблем .Дуржи прекалено ниски обороти и палеше от втория третия път.След това икакви проблеми .Само когато е изтинала.Това беше три дни и след това и купих нов дебитомер оригинален и до днес намам проблеми.Трета година.Пробвай да го изключиш и виж ефекта.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Много трудно пали под 0 градуса 156 1.9 JTD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщениеПич щом казваш , че свещите и релето ти работят най-вероятно ти е блокирал ЕГР-клапана или по -скоро яко заяжда от насъбраните сажди.Просто трябва сваляне , чистене и после се обади пак , че да почерпиш!!!Тия диагностики дето , нищо не ти показват или ти показват няколко неща говорят само , че хората които ги правят освен да прочетат грешката нищо не разбират за причината която ги поражда.То не е само да прочетеш грешката , а и да ти е ясно за каква повреда иде реч.Виж това го могат единици , а не "майсторите" дето те карат да смениш половината кола докато налучкат нещо. Пробвай това и после пиши.Аз залагам на ЕГР-ра.
Comment
-
Първоначално публикувано от borislav82 Покажи съобщениеклапана си работи чува се но както казах със сменения контролер скойто пък колата окуця значи проблемите ми са два наистина неработещ контролер на ЕГР и дебитомер най вероятно е заминал когато влязох в една доста дълбока вода около 1м и мотора се напълни нали водата е минала през дебитомера и най вероятно тогава се е скапал лошото е и друго ама на друга кола несъм проверявал напрежението на буксата на контролера не е 12в а е 6в трябва и това да видя но така или инъче трябват дебитомер и контролер на ЕГР.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
ами то какво да се съмнявам аз го разкачах снощи ама май нямаше разлика но на диагностиката показва че в началото е на 2,9мерни единици като подам газ отива на 500 и там си остава не връща и майстора каза че все едно карам постоянно на 3000-3500 оборота но с новия контролер и без дебитомер и с него все същата куца работа разтоварва постоянно
Comment
-
Първоначално публикувано от Kiber Покажи съобщениеПо темата, моля споделете мнение, дали лятно масло в двигателя може да е причина за описаните симптоми през зимата?Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеЕ под лятно масло сигурно ще има предвид по гъсто 10w40 или 15w40...Ако е така може да окаже влияние, но аз не мога да разбера на JTD-то защо слагате масло различно от 5w40?
някои обслужват колата с масло по принципа
тъмно пиво - зимата
светло - лятото2002 Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon
.
Comment
-
Колата 105к.с. ли е?
Ако е просто затапи ЕГР-а и спри да мислиш за него.......... както са направили повечето колеги.......... Има достатъчно писано по форума за това как и къде......
И най-лесното според мен като за начало е да пробваш с друга нафта.
Това, че миналата година е била в ред не означава, че и сега може да е така..........
Газта и маслото няма какво да навредят на колата...........sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеКолата 105к.с. ли е?
Ако е просто затапи ЕГР-а и спри да мислиш за него.......... както са направили повечето колеги.......... Има достатъчно писано по форума за това как и къде......
И най-лесното според мен като за начало е да пробваш с друга нафта.
Това, че миналата година е била в ред не означава, че и сега може да е така..........
Газта и маслото няма какво да навредят на колата...........
Comment
-
Първоначално публикувано от Kiber Покажи съобщениеточно това имах предвид.
някои обслужват колата с масло по принципа
тъмно пиво - зимата
светло - лятото156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
то отведнъж няма да стане.Все едно аз цяла година да те наливам с вода от канала и после да ти дам една минерална и да чакам, да ти светят очите....
Просто трябва да се научите, че коли, дето им се запушват разни чарколяци от естествената мазнотия по пръстите, не вървят с нафта за трактори, комбайни и други селскостопански и тежкотоварни машини...156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Оооо... вървят вървят.
Те новите трактори и комбайни моторите са им по технологични от нашите.
С бившия ми Фиат 1.9жтд съм го пробвал лично това - само гръцка нафта маркирана и никакви проблеми не съм имал. Нито добавки, нито масло, бензин и т.н. съм сипвал.
И сега бих сипвал, ама няма...
Колегата дето пали трудно - не прочетох дали си сменял скоро въздушния филтър?Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от borislav82 Покажи съобщениеклапана си работи чува се но както казах със сменения контролер скойто пък колата окуця значи проблемите ми са два наистина неработещ контролер на ЕГР и дебитомер най вероятно е заминал когато влязох в една доста дълбока вода около 1м и мотора се напълни нали водата е минала през дебитомера и най вероятно тогава се е скапал лошото е и друго ама на друга кола несъм проверявал напрежението на буксата на контролера не е 12в а е 6в трябва и това да видя но така или инъче трябват дебитомер и контролер на ЕГР.
Дебитомерът ти едва ли е заминал от водата, по-скоро му е било дошло времето. Не е той причината за трудното палене.
Едва ли става дума и за подгревни свещи. Аз в момента съм с поне една изгоряла и разлика в паленето сутрин няма никаква спрямо топлите дни.
Щом не може да вдигне обороти и гасне, обърни внимание дали мирише на сурова нафта от ауспуха или по-скоро не мирише на нафта.
Имаше един прост тест на дюзите, където в по едно шишенце се мери колко е обратната нафта за всяка дюза и по това се съди за работата й.
На първо време смени горивния филтър и кажи дали има разлика._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Ч.Н.Г на всики.
Колега затапи ЕГР-а с ламаринка, изключи дебитомера за да си сигурен, че нямаш проблем с тях. Щом на дисгностика не ти показва грешка свързана с налягането в рейла, значи не би трябвало да имаш и проблем с нафтата.
За да не се пишат още 20 поста за гориво..... виж при палене какво е налягането в рейла. На мен ми се струва, че имаш проблем в регулатора. Не е лошо да направиш един клип как пали.
Comment
Comment